Jag var 11 år när jag fick mitt första refuseringsbrev. Bonnier hade tackat nej till att ge ut min sju sidor långa novell ”Tonton och sin hund Mouli.” Om vi bortser från ytterst korta alster på två tre A5-sidor så var detta min debut som författare och det var med dessa bevingade ord som jag inledde denna bana i livet med:

En dag när Tonton och Mouli gick ute på en gata i Athen hörde dom en helikopter. När Tonton tittade upp mot helikoptern såg han ett dödskalle märke på den. Det var gerillaligan dödskallarnas märke. Han såg att helikoptern åkte ganska lågt. Då tog Tonton blixt snabbt upp en änterhake och kastade den upp mot helikoptern så den fastnade. Och sen tog han Mouli och greppade sig fast på repet och så bar det iväg.

Bortsett från att jag slutat särskriva så ofantligt så måste jag säga att så mycket har inte förändrats i mitt skrivande. Jag gillar fortfarande att kasta läsaren rätt in i händelserna och av de fyra romaner jag skrivit hittills så har alla varit inom spännings- och äventyrsgenren.

Mogwai Bokförlag

Sommaren 2010 publicerade jag min första roman ”Afrikas öga” och startade samtidigt mitt eget bokförlag. Mogwai Bokförlag är ett personligt skönlitterärt indieförlag som fokuserar på att hitta och publicera originella berättelser och ge läsarna en unik upplevelse.

Om böckerna

Intervjuer

Popmani – ”Krossa historielösheten”

Intervjun.com / Qanda

Kontro – ”En skamvrå i svensk historia”

Recensioner

CrimeGarden – ”En av årets mer originella deckardebutanter”

Feuerzeug – ”Dirk Gently möter Doktor Who”

Kulturbloggen – https://kulturbloggen.com/?p=102198

Smålandsposten – ”Fascinerande för finsmakare”

Midnattsord – ”Jag njuter av en säregen, egensinnig och annorlunda deckare och jag vill bara ha mer!”

Boktradition – ”Det är riktigt bra”

Erikssons kultursidor – ”Årets märkligaste debut”

 

Mina böcker

Block - En deckare ur balans i tiden Afrikas öga

Lauras ögon Barnens ögon

Ett Josef Block fall