Ett Josef Block fall

Om man skriver böcker i Sverige så måste man ju någon gång skriva en deckare.

Block : En deckare ur balans i tiden

Block: En deckare ur balans i tiden

Josef Block är trettiosju år gammal.

Cirka trettiosju år. Svårt att veta exakt när han större delen av sitt liv hoppat runt mellan olika tidsepoker på uppdrag av allehanda klienter som vill ha svar från det förflutna.

Ty Josef Block är något så unikt som Sveriges enda metatemporala privatdetektiv.

Vad hände egentligen med farfarsfarfadern som hittades livlös, dränkt i öl? Varför dog en rad för varandra okända människor under mystiska omständigheter – alla på olika konserter? Och vilket öde mötte egentligen Blocks gamla kamrater från barndomens 1910-tal?

Med sin unika förmåga att förflytta sig i tiden har Block vigt sitt liv åt att räta ut alla frågetecken hos de som vänt sig till honom, men även de från hans eget förflutna.

💬 Sagts om Block – En deckare ur balans i tiden


Recensioner

Bokinformation

 • Häftad
  ISBN: 978-91-87858-05-5
  Utgiven: 1 september 2014
  Sidantal: 189
 • Pocket
  ISBN: 978-91-87858-15-4
  Utgiven: 13 maj 2016
  Sidantal: 246
 • Köp
  Adlibris
  Bokus
 • Omslag: Anders Karlsson
Block: Mannen i vitt

Block: Mannen i vitt

Tid är ett ytterst relativt begrepp för Josef Block. Han är nämligen Sveriges enda metatemporala privatdetektiv och med sin förmåga att hoppa i tiden löser han olika fall i Stockholms historia.

I uppföljaren till Block: En deckare ur balans i tiden konfronteras han om och om igen med sina livsval och de regler han dragit upp för sig själv för att hålla sitt förnuft i schack. Vare sig han chockeras av behandlingen av romerna i Stockholms förorter på 60-talet, hamnar i skottlinjen för mordet i Diplomatstaden, hjälper spritsmugglare i Stockholms skärgård att fly tullare under förbudstiden eller förföljer en seriemördare i skuggan av telefontornet i början av förra seklet.

Varje fall tycks dessutom på ett eller annat sätt leda honom närmare den mystiska Mannen i vitt. Ett möte som, mer än han vill erkänna, blir en uppgörelse med hans egna demoner.

Bokinformation

 • Pocket
  ISBN: 978-91-87858-22-2
  Utgiven: 2 mars 2018
  Sidantal: 248
 • Köp
  Adlibris
  Bokus